Voedingstherapie

“De mens is een spiritueel wezen dat om werkelijk spiritueel te kunnen zijn een lichaam nodig heeft”                                                     

                                                      Thomas van Aquino

Voedingstherapie is een praktische én spirituele zoektocht naar jouw unieke voedingsbehoeften. Samen met jou maak ik een nieuw (basis)voedingsplan die past bij je constitutie, huidige lichamelijke conditie en persoonlijke voorkeuren. Vanuit dit basisplan begeleid ik je naar meer vitaliteit, vrijheid en zeggenschap over je eigen voedingskeuzes.

Voeding en spiritualiteit

Voeding is van alle tijden, van alle mensen. Vanuit de grote spirituele en oude religieuze tradities, staat voeding symbool voor de verbinding van de mens met de Schepper, het Alwetende, het leven-gevende principe; chi, prana, great spirit, ……. Voeding is onze eerste levensbehoefte; zonder eten en drinken houden we het niet lang vol; zonder stof- (uit) wisseling stagneert het leven. Maar voeding bevat meer dan alleen voedingsstoffen, voeding bevat ook levensenergie. (lees verder)

Welke ziekten en klachten

Voedingstherapie is werkzaam bij vrijwel alle chronische ziektebeelden en klachtenpatronen. Bij acute ziekten betreft het veelal een tijdelijk onthouding van bepaalde voeding en/of het tijdelijk verminderen van de hoeveelheid voedsel dan wel het extra toevoeren van bepaalde voedingsstoffen. Maar ook zonder directe lichamelijke of geestelijke klachten kan voedingstherapie een heilzame preventieve werking hebben! Door bewuster te eten, minder te eten en te kiezen voor kwalitatief hoogwaardige voeding, creëer je namelijk een sterke basis voor het in standhouden van je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Reinigingskuur thuis en in de praktijk

Het reinigen van het lichaam is de eerste stap naar meer vitaliteit van lichaam en geest. Door je voedingspatroon voor een bepaalde periode aan te passen, zet je het zelfgenezend vermogen van je lichaam aan. Dit vermogen zorgt ervoor dat opgeslagen afvalstoffen worden vrijgemaakt en afgevoerd. Het afweersysteem komt tot rust, de stofwisseling wordt efficienter, er komt meer energie vrij, de stemming kan verbeteren en er is weer (meer) ruimte voor funktieherstel van weefsels en organen.

Dit is ook dé sleutel tot effectief en blijvend gewichtsverlies.

Daarnaast biedt bewustwording van eetgedrag en voedingsbehoeften een draagvlak om jouw ideale gewicht te bereiken en te onderhouden. Naast het structureel aanpassen van je voedingspatroon, passend bij je constitutie en conditie, is periodiek vasten ook een effektieve methode om je gewicht weer in balans te brengen.

Vasten is jezelf bewust én vrijwillig onthouden van vast voedsel. Dit kan gedurende een meerdaagse vastenkuur of middels intermitterend vasten. Intermitterend vasten is bijvoorbeeld 1 of 2 dagen per week vasten of gedurende een aantal weken elke dag 16 uur vasten en 8 uur eten. Door dit regelmatig in te passen in je leven zul je ervaren dat je meer regie krijgt over je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

De eerste stap is vaak het moeilijkst en ik help je graag op weg. In overleg met jou maak ik een kuurvoedingsplan op maat. Vervolgens  begeleid ik je deze kuurperiode middels coachingsgesprekken en natuurgeneeskundige behandelingen.

Maar je kunt ook kiezen voor een vasten- en/of reinigingsweek op locatie. Zie hiervoor mijn website kurenmetpassie.